Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Vastuullisuus ruokapalveluissa

 

  • keittiön koneet ovat älykkäitä ja käyttävät vähän energiaa
  • puhdistusaineet tulevat isoissa pakkauksissa, vähemmän jätettä.
  • käytetään tiivisteitä, joten veden kuljettaminen vähenee
  • lautashävikkiä seurataan säännöllisesti
  • pestävien mikrokuituliinojen käyttö vähentää jätteen määrää
  • varastointihävikin ennaltaehkäisy, tarvittavat muutokset ruokalistalle
  • jätteiden tehokas lajittelu
  • kansien käyttö varastoinnissa ja ruuanvalmistuksessa, tuorekelmun ja folion käyttö minimaalista
  • pakkausmateriaalien kierrätys, esim. hilloämpärit pestään ja käytetään uudelleen rakennus- tai artesaanien opiskelijatöitä tehtäessä.
  • kiinnitetään huomiota pakkauseriin ja siihen, miten tuote on pakattu vrt. säilyketölkki/ kartonkipakkaus
  • ruokalistalla satokausiajattelu

MITÄ VIELÄ VOISI TEHDÄ:

  • ympäristömerkityt puhdistusaineet
  • valaistus led valaisimilla ja liiketunnistimilla
  • ohjelmoitavat kypsennyslaitteet
  • valmistushävikin ja tarjoiluhävikin seuranta säännöllistä
  • käytämme vain kotimaisia kananmunia
  • ruoanvalmistuksessa käytettävä liha on aina kotimaista ja usein myös lähellä tuotettua
  • raakana keittiölle tulevat perunat ja porkkanat ovat aina lähiruokaa
  • tarjottava leipä joko itse valmistettua tai Suomessa leivottua
  • lihan alkuperä nähtävillä ainesosaluettelossa
  • läpinäkyvyys ruokaohjeissa, Jamix menu palvelusta asiakas voi tarkistaa ainesosat
  • pääosa kaloista on MSC- ja ASC sertifioituja
  • tuoreita kotimaisia kasviksia käytetään aina, kun niitä on saatavilla
  • käytettävät marjat vain kotimaisia
  • käytämme pääsääntöisesti kotimaisia kasviproteiinilähteitä
  • kauramaito aina vaihtoehtona
  • ei annospakattuja tuotteita, paitsi voi

MITÄ VIELÄ VOISI TEHDÄ:

  • käytämme vain kotimaisia maitotaloustuotteita
  • reilunkauppa sertifikaatti, reilun kaupan kahvi
  • kasvisruoka ja vegaaniruokavaihtoehdot tarjolla päivittäin
  • yhden lautasen periaate pääruuan ja salaatin osalta ruokailussa
  • margariiniannostelija käytössä, vähentää hävikkiä ja syntyvää jätettä, myös hygieenisyys paranee
  • ei tarjottimia – vähentää pestävien astioiden määrää sekä veden, pesuaineiden ja energian käyttöä. Vähentää myös työntekijöiden kuormitusta.
  • pestään vain täysiä tiskikoreja
  • tähderuokaa myydään ruokailun päätyttyä
  • kulttuurinen kestävyys huomioidaan ruokalistasuunnittelussa
  • hävikkiviikko ja muita erilaisia teemaviikkoja
  • työvaatteiden alkuperä

MITÄ VIELÄ VOISI TEHDÄ:

  • sovellus tähderuoan myyntiin
  • biojätevaaka asiakkaiden jättämän ruoan vähentämiseksi
  • monikulttuurisuus teemoina
  • toiveruokalista

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395
asiakaspalvelu@lhkk.fi

Tietosuoja